Υλικά για το κριθαρότο:
1 πιπεριά πράσινη
1 μελιτζάνα
1 κρεμμύδι
1/4 αφυδατωμένο βασιλομανίταρο https://tomanitari.gr/product/%CE%B1%CF%86%CF%85%CE%B4%CE%B1%CF%84%CF%89%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CE%B2%CF%89%CE%BB%CE%AF%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%BB%CE%BF%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CF%84%CE%B1%CF%81/
2 ντομάτες ή περίπου 1 ποτήρι χυμό ντομάτας
1 ποτήρι λευκό κρασί
Κριθαράκι με ανάμεικτα λαχανικά και μανιτάρι https://tomanitari.gr/product/%CE%BA%CF%81%CE%B9%CE%B8%CE%B1%CF%81%CE%AC%CE%BA%CE%B9-%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CE%BC%CE%B5%CE%B9%CE%BA%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%B5-%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CF%84%CE%AC%CF%81%CE%B9/
Μετσοβόνε (ή εναλλακτικά κάποιο μαστιχωτό τυρί της αρεσεκίας μας ή φέτα)
Αλάτι,πιπέρι,ρίγανη,θυμάρι
ΒΗΜΑ 1
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, κόβουμε τα λαχανικά σε κυβάκια και σπάμε σε μικρότερα κομματάκια το αφυδατωμένο βασιλομανίταρο.
ΒΗΜΑ 2
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και τα λαχανικά, βάζουμε το κριθαράκι και τον χυμό ντομάτας και αφού τσιγαριστούν καλά σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
ΒΗΜΑ 3
Αφού το κρασί έχει εξατμιστεί τοτε προσθέτουμε λίγο νερό και ανακατεύουμε μεχρι να το απορροφήσει. Συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο μεχρι να είναι έτοιμο το κριθαράκι.
ΒΗΜΑ 4
Όταν το κριθαράκι μας είναι έτοιμο, το κατεβάζουμε από την φωτιά και βάζουμε 1 κ.σ. βούτυρο, προσθέτουμε μετσοβόνε τριμμένο και ανακατεύουμε καλα. Αφήνουμε για 5’ και μετά σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!!