Από το δάσος στο πιάτο σας ...

“Κρόκος της Ινδίας”, κιτρινόριζα

 Ο κουρκουμάς ή κιτρινόριζα (Turmeric) χρησιμοποιείται για τις θεραπευτικές του ιδιότητες περίπου 4.000 χρόνια στην Ινδία, ενώ στην ελληνο-αραβική ιατρική χρησιμοποιήθηκε μέσα από τις διδασκαλίες του Ιπποκράτη, Γαληνού, Αβιτσιανού και στα τέσσερα ταμπεραμέντα της Αγιουβέρδα.

  Σήμερα, ο κουρκουμάς χρησιμοπιείται κυρίως στην μαγειρική. Προέρχεται από το ρίζωμα του φυτού Curcuma longa. H ρίζα του έχει έντονη πικρή γεύση και πορτοκαλοκίτρινο χρώμα. Έχει σημαντική διατροφική αξία γιατί είναι πλούσιος σε φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά (μαγγάνιο, σίδηρο, χαλκό και κάλιο).

 Η πρόσληψη κουρκουμά βοηθάει σε στοματικές ενοχλήσεις, καρκίνο του παχέος έντέρου, ουλίτιδα, χοληστερόλη, φυματίωση, νόσος του Crohn, προδιάθεση διαβήτη και άλλα πολλά. Βέβαια, πρέπει να λαμβάνεται σε πολύ μικρές ποσότητες ημιρεσίως. 

 Διαβάζοντας όλα αυτά τα οφέλη του κουρκουμά για την υγεία μας, αποφασίσαμε να το βάλουμε στα προιόντα μας. 

Το κριθαρότο περιέχει την μεγαλύτερη ποσότητα κιτρινόριζας (<3% / συσκευασία) σε σχέση με άλλα προιόντα!!! Ενώ τα υπόλοιπα προιόντα περιέχουν >3% και αυτά είναι: το τραχανότο, η χορτόσουπα, το ριζότο, το πιλάφι, το πλιγούρι και το μείγμα μπαχαρικών!!!

Έτοιμοι να τα δοκιμάσετε; Μπορείτε να τα προμηθευτείτε μέσα από την ιστοσελίδα μας ή από διάφορα καταστήματα σε όλη την Ελλάδα!