Από το δάσος στο πιάτο σας ...

Ο κίνδυνος της ”νοστιμιάς”

Γνωρίζατε ότι υπάρχει ένα συστατικό που ενισχύει την γεύση; Το ενισχυτικό γεύσης ή αλλιώς γλουταμινικό νάτριο βελτιώνει την γεύση, την οσμή και δίνει την αίσθηση της φρεσκάδας σε αυτό που καταναλώνουμε.

Γιατί όμως πρέπει να προσέχουμε τα προιόντα που καταναλώνουμε; Ο λόγος είναι ότι η μεγάλη κατανάλωση τροφίμων που περιέχουν γλουταμινικό μονονάτριο (monosodium glutamate, msg) E621 έχει μεγάλο αντίκτυπο στον οργανισμό μας, μπορεί να προκαλέσει καρκίνο του οισοφάγου,  διάφορες παθήσεις στο γαστρεντερικό σύστημα, αλλά και πιθανότητες στην αύξηση βάρους – παχυσαρκία.

Που βρίσκεται; Υπάρχει σχεδόν σε όλα τα επεξεργασμένα τρόφιμα, προιόντα κρέατος, ψαριού, σνάκ, κύβους και σε διάφορα μπαχαρικά.

 Τι μπορούμε να κάνουμε για αυτό; Αρχικά, θα πρέπει να δίνουμε ιδιαίτερη σημασία σε αυτά που καταναλώνουμε εμείς και τα παιδιά μας, δηλαδή θα πρέπει να διαβάζουμε τα μικρά γράμματα – συστατικά της κάθε συσκευασίας. Δεύτερον, θα πρέπει να αναλογιστούμε τα <<καλούδια>> που έχει η ελληνική γη, την φυσική γεύση που προσφέρουν στο φαγητό μας και τα θετικά ωφέλει στον οργανισμό μας.

 Η εταιρεία μας τι έκανε για αυτό;  Συγκέντρωσε όλα τα αρώματα του δάσους και του κήπου μας , τα έβαλε σε μικρά βαζάκια και τα χρησιμοποιεί σε όλα τα προιόντα. Δείχνουμε σεβασμό αρχικά στην υγεία μας και μετά στον ουρανίσκο μας!!!