From the forest to your kitchen ...

Φαρφάλες κρασιού με αφυδατωμένα άγρια μανιτάρια

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ

  • 1 συσκευασία φαρφάλες κρασιού
  • 4 φρέσκες ντομάτες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/4 αφυδατωμένο βασιλομανίταρο
  • 1/4 αφυδατωμένη αγροκύβη 
  • 1 καυτερή πιπεριά
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό 
  • 1 σκελίδα λιωμένο σκόρδο
  • λίγο μοσχοκάρυδο
  • λίγο πιπέρι
  • λίγη ζάχαρη
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Έτοιμο σε 30 λεπτά

  1. Αφήνουμε τα άγρια αφυδατωμένα μανιτάρια να μουλιάσουν σε χλιαρό νερό για 10 λεπτά και τρίβουμε τις ντομάτες να είναι έτοιμες για την σάλτσα.
  2. Σε ένα τηγάνι, ρίχνουμε λάδι, τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι μας και μόλις πάρει χρυσαφί χρώμα, στραγγίζουμε τα μανιτάρια και τα τοποθετούμε στο τηγάνι μας μαζί με το σκόρδο, την καυτερή πιπεριά, τον χυμό ντομάτας, το μοσχοκάρυδο, το πιπέρι, το αλάτι, την ζάχαρη και λίγο νερό. Τα αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά.
  3. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό, μόλις το νερό αρχίζει να βράζει ρίχνουμε τις φαρφάλες κρασιού και τις αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά, επιπλέον ρίχνουμε και το νερό που μουλιάζανε τα μανιτάρια μας για να ενισχύσουμε την γεύση. 
  4. Όταν είναι έτοιμη η σάλτσα μας ρίχνουμε τον μαϊντανό και τον βασιλικό. Έπειτα στραγγίζουμε τις φαρφάλες, τις σερβίρουμε και από πάνω ρίχνουμε την σάλτσα.

Τα προϊόντα  που χρησιμοποιήσαμε από το κατάστημα μας

  1. https://tomanitari.gr/product/%CF%86%CE%B1%CF%81%CF%86%CE%AC%CE%BB%CE%B5%CF%82-%CE%BC%CE%B5-%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%AF/
  2. https://tomanitari.gr/product/%CE%B1%CE%B3%CF%81%CF%8C%CE%BA%CF%85%CE%B2%CE%B7-%CE%B7-%CE%BA%CF%85%CE%BB%CE%B9%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE/
  3. https://tomanitari.gr/product/%CE%B1%CF%86%CF%85%CE%B4%CE%B1%CF%84%CF%89%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CE%B2%CF%89%CE%BB%CE%AF%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B9%CE%BB%CE%BF%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CF%84%CE%B1%CF%81/

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ