Από το δάσος στο πιάτο σας ...

Μανιτάρια για μεγάλα … τηγάνια, ένα πραγματικό μαγειρικό show!

Δευτέρα 28/9 στις 11 το πρωί, στο Θεσσαλικό ΙΕΚ Γιάτσος, Ιωαννίνων.

Στην Ελλάδα ο υπέργειος και υπόγειος μυκητολογικός πλούτος είναι θαυμαστός σε χρώματα, σχήματα, γεύση που σε ταξιδεύουν στη γνώση, την ιστορία, τη φύση. Στη χώρα μας είναι γνωστά, ως βρώσιμα, περίπου 150 είδη άγριων μανιταριών.

Η Πίνδος βρίσκεται στο μεταίχμιο δυο βασικών κλιματικών ζωνών της Ελλάδας με πολλές βροχοπτώσεις. Τα δασικά της οικοσυστήματα από δρυ, οξιά, ελάτη, πεύκη φιλοξενούν και συμβιώνουν με χιλιάδες είδη μανιταριών.

Για τη συλλογή των μανιταριών απαιτείται γνώση και εμπειρία. Ωστόσο, η αρχική γνωριμία, θα πρέπει να συνοδεύεται από έναν έμπειρο συλλέκτη, γιατί «με τα μανιτάρια δεν παίζουμε».

Μάθετε πώς να τα επιλέγετε σωστά, πώς να τα καθαρίζετε, πώς διατηρείτε τα μανιτάρια στο ψυγείο και στην κατάψυξη και πώς να μεταχειρίζεστε σωστά τα διαφορετικά είδη μανιταριών.

Εισηγητής: Φώτης Παρασκευαΐδης

Η μαγειρική τέχνη των μανιταριών από ένα expert του είδους, εξελίσσεται με την χρήση των μεγάλων τηγανιών, που χρησιμοποιεί στις παρασκευές του, σε ένα πραγματικό show!

Η εξαιρετική και πικάντικη γεύση  σε συνδυασμό με τις θρεπτικές ιδιότητες πολλών διαφορετικών ειδών μανιταριών εμπνέει σεφ σε όλο τον κόσμο να δημιουργήσουν ευφάνταστα και δημιουργικά πιάτα.

Εισηγητής: Ανδρέας Γεωργούλης  Chef

  • Ceviche πέστροφας με άγρια μανιτάρια και θεραπευτικά βότανα.

Εισηγητής: Ανδρέας Τασιούλας  Chef

  • Ριζότο με άγρια μανιτάρια και φρέσκια τρούφα.
  • Φιλέτο μοσχάρι με σάλτσα από βασιλομανίταρα.

Οι θέσεις κάθε σεμιναρίου είναι περιορισμένες και τηρείται Σειρά Προτεραιότητας.

Στο τέλος του προγράμματος, οι συμμετέχοντες θα παραλάβουν Πιστοποιητικό Παρακολούθησης, καθώς και booklet με όλες τις πληροφορίες και τις συνταγές που θα παρακολουθήσουν στο κάθε σεμινάριο.

https://thessalikoiek.gr/manitaria/