Είστε έτοιμοι για κάτι διαφορετικό γευστικά φέτος το βράδυ της Ανάστασης; Το μανιτάρι μορχέλλα έχει έντονη γεύση και την παρομοιάζουν γευστικά με συκώτι. Γι’ αυτό το λόγο αντικαταστήσαμε το συκώτι στην μαγειρίτσα, με μορχέλλα.
Υλικά
Για 6 – 8 άτομα
1 συσκευασία των 25 γρ. αφυδατωμένες Μορχέλλες
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
½ κιλό τρυφερά φύλλα μαρουλιού
½ ματσάκι άνηθο
Ελαιόλαδο
2 αυγά
Χυμό από 1 λεμόνι
Αλάτι, γλυκό μπούκοβο, πιπέρι
Βήματα
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε αρκετό ελαιόλαδο και σοτάρουμε μαζί τα φρέσκα και τα ξερά κρεμμυδάκια για 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε 12 – 16 ποτήρια με ζεστό νερό και το αφήνουμε να πάρει βράση.
- Κόβουμε τα μαρούλια και μαζί με τις μορχέλλες, τα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα μας, προσθέτουμε αλάτι, τα ανακατεύουμε και σκεπάζουμε με το καπάκι, τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 30’ λεπτά.
- Όσο μαγειρεύονται ετοιμάζουμε το αυγολέμονο. Χωρίζουμε τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια, χτυπάμε πρώτα τα ασπράδια και μετά τους κρόκους μέχρι να ασπρίσουν, τα ενώνουμε, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και ζουμάκι από τη κατσαρόλα μας.
- Ρίχνουμε το αυγολέμονο μέσα στην μαγειρίτσα, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το γλυκό μπούκοβο, το πιπέρι και τον ψιλοκομμένο άνηθο. Ανακατεύουμε για λίγο και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Καλή όρεξη και Καλή Ανάσταση