Από το δάσος στο πιάτο σας ...

Τα “μυστικά” των αφυδατωμένων μανιταριών!!!

Κάποια μυστικά έχουν δημιουργηθεί για να μοιράζονται και να γεννιούνται νέες ιδέες. ‘Ετσι, αποφασίσαμε να μοιραστούμε μαζί σας τα μυστικά των αφυδατωμένων άγριων μανιταριών στην μαγειρική μας.

Τα αφυδατωμένα μανιτάρια:

  • δίνουν την λύση, ώστε να έχουμε άγρια μανιτάρια στα φαγητά μας όλο τον χρόνο.
  • μπορούμε να τα παρομοιάσουμε με μπαχαρικά που εμπλουτίζουν την γεύση, αλλά και την θρεπτική αξία του πιάτου μας. 
  • μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε σε όλα τα φαγητά και σε σαλάτες. 
  • έαν φυλάσσονται σε σκιερό μέρος, αντέχουν για περίπου δύο χρόνια, χωρίς να χάσουν το άρωμα τους και τις θρεπτικές ουσίες τους. 

 

 

Πως χρησιμοποιούμε τα αφυδατωμένα μανιτάρια στην μαγειρική μας;

  1. όταν πρόκειται για κάποιο φαγητό το οποίο κάνει βράση περίπου 20 λεπτά και παραπάνω (πχ. σούπα, ριζότο, όσπρια), απλά σπάμε σε μικρότερα κομματάκια 3 – 4 αφυδατωμένα μανιτάρια και τα ρίχνουμε στο φαγητό μας από την αρχή της διαδικασίας μαγειρέματος.
  2. όταν θέλουμε να τα προσθέσουμε σε κάποιο φαγητό το οποίο δεν κάνει βράση (πχ. σαλάτα, πίτσα) ή κάνει βράση λιγότερο από 20 λεπτά, τοποθετούμαι σε χλιαρό νερό 3 – 4 αφυδατωμένα μανιτάρια για 20 λεπτά και το νεράκι το κρατάμε σε ένα βαζάκι στο ψύγειο μας για να το χρησιμοποιήσουμε ως ζωμό σε κάποιο φαγητό μας. 
  3. όταν θέλουμε να τα προσθέσουμε σε κόκκινη σάλτσα ή τηγανιά, μπορούμε να τα μουλιάσουμε για 10 λεπτά σε κόκκινο κρασί και να σβήσουμε το φαγητό μας με το κρασί και τα μανιτάρια.  
  4. τέλος, όταν θέλουμε να κάνουμε ομελέτα μπορούμε να τα μουλιάσουμε σε χλιαρό γάλα για 10 λεπτά και έπειτα μαζί με το γάλα, να τα ρίξουμε στην ομελέτα μας. 
  5. για κάθε συσκευασία των 25 γραμμαρίων, χρησιμοποιούμαι το 1/4 όταν το φαγητό μας είναι για 4-8 άτομα.

 Καλή σας όρεξη!!!

Ευαγγελία