Κάποια μυστικά έχουν δημιουργηθεί για να μοιράζονται και να γεννιούνται νέες ιδέες. ‘Ετσι, αποφασίσαμε να μοιραστούμε μαζί σας τα μυστικά των αφυδατωμένων άγριων μανιταριών στην μαγειρική μας.
Τα αφυδατωμένα μανιτάρια:
- δίνουν την λύση, ώστε να έχουμε άγρια μανιτάρια στα φαγητά μας όλο τον χρόνο.
- μπορούμε να τα παρομοιάσουμε με μπαχαρικά που εμπλουτίζουν την γεύση, αλλά και την θρεπτική αξία του πιάτου μας.
- μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε σε όλα τα φαγητά και σε σαλάτες.
- έαν φυλάσσονται σε σκιερό μέρος, αντέχουν για περίπου δύο χρόνια, χωρίς να χάσουν το άρωμα τους και τις θρεπτικές ουσίες τους.
Πως χρησιμοποιούμε τα αφυδατωμένα μανιτάρια στην μαγειρική μας;
- όταν πρόκειται για κάποιο φαγητό το οποίο κάνει βράση περίπου 20 λεπτά και παραπάνω (πχ. σούπα, ριζότο, όσπρια), απλά σπάμε σε μικρότερα κομματάκια 3 – 4 αφυδατωμένα μανιτάρια και τα ρίχνουμε στο φαγητό μας από την αρχή της διαδικασίας μαγειρέματος.
- όταν θέλουμε να τα προσθέσουμε σε κάποιο φαγητό το οποίο δεν κάνει βράση (πχ. σαλάτα, πίτσα) ή κάνει βράση λιγότερο από 20 λεπτά, τοποθετούμαι σε χλιαρό νερό 3 – 4 αφυδατωμένα μανιτάρια για 20 λεπτά και το νεράκι το κρατάμε σε ένα βαζάκι στο ψύγειο μας για να το χρησιμοποιήσουμε ως ζωμό σε κάποιο φαγητό μας.
- όταν θέλουμε να τα προσθέσουμε σε κόκκινη σάλτσα ή τηγανιά, μπορούμε να τα μουλιάσουμε για 10 λεπτά σε κόκκινο κρασί και να σβήσουμε το φαγητό μας με το κρασί και τα μανιτάρια.
- τέλος, όταν θέλουμε να κάνουμε ομελέτα μπορούμε να τα μουλιάσουμε σε χλιαρό γάλα για 10 λεπτά και έπειτα μαζί με το γάλα, να τα ρίξουμε στην ομελέτα μας.
- για κάθε συσκευασία των 25 γραμμαρίων, χρησιμοποιούμαι το 1/4 όταν το φαγητό μας είναι για 4-8 άτομα.
Καλή σας όρεξη!!!
Ευαγγελία