Υλικά για 4 – 6 άτομα:
Χρόνος εκτέλεσης 60 λεπτά!
- 500γρ άγρια μανιτάρια Βωλίτες
- 5 κουταλιές της σούπας νιφάδες βρώμης
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 ντομάτα λιωμένη
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- μαϊντανό ψιλοκομμένο
- δυόσμο ψιλοκομμένο
- ρίγανη
- πιπέρι
- αλάτι
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με ένα πινέλο ή με νωπό πανάκι και τα κόβουμε σε μικρά κυβάκια, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τρίβουμε την ντομάτα και λιώνουμε το σκόρδο.
- Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε όλα τα παραπάνω υλικά και προσθέτουμε την βρώμη, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και δυόσμο, το πιπέρι, την ρίγανη, το αλάτι και τέλος το ελαιόλαδο.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά και τα τοποθετούμε για 30 λεπτά στο ψυγείο.
- Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε ελαιόλαδο, το αφήνουμε να κάψει καλά και με την βοήθεια από ένα κουτάλι ρίχνουμε το μείγμα των μανιταριών
- Μόλις πάρουν ένα ωραίο χρυσοκαφετί χρώμα τα βγάζουμε από την φωτιά και τα σερβίρουμε.
Καλή Όρεξη