Από το δάσος στο πιάτο σας ...

Βωλιτό – κεφτεδάκια!!!

Υλικά για 4 – 6 άτομα:

Χρόνος εκτέλεσης 60 λεπτά!

  • 500γρ άγρια μανιτάρια Βωλίτες
  • 5 κουταλιές της σούπας νιφάδες βρώμης
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
  • 1 ντομάτα λιωμένη 
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη 
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • δυόσμο ψιλοκομμένο
  • ρίγανη
  • πιπέρι
  • αλάτι

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με ένα πινέλο ή με νωπό πανάκι και τα κόβουμε σε μικρά κυβάκια, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, τρίβουμε την ντομάτα και λιώνουμε το σκόρδο.
  2. Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε όλα τα παραπάνω υλικά και προσθέτουμε την βρώμη, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και δυόσμο, το πιπέρι, την ρίγανη, το αλάτι και τέλος το ελαιόλαδο.
  3. Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά και τα τοποθετούμε για 30 λεπτά στο ψυγείο. 
  4. Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε ελαιόλαδο, το αφήνουμε να κάψει καλά και με την βοήθεια από ένα κουτάλι ρίχνουμε το μείγμα των μανιταριών 
  5. Μόλις πάρουν ένα ωραίο χρυσοκαφετί χρώμα τα βγάζουμε από την φωτιά και τα σερβίρουμε.

Καλή Όρεξη