Από το δάσος στο πιάτο σας ...

10η Γιορτή Μανιταριού στα Άνω Πεδινά

 

Τα Άνω Πεδινά είναι ένα από τα 46 Ζαγοροχώρια της Ηπείρου στο Κεντρικό Ζαγορί. Βρίσκεται σε υψόμετρο 960μ. στις νότιες πλαγιές της Τύμφης με την άσπρη ζαγορίσια στουρνατόπετρα να δίνει μια μοναδική αρχιτεκτονική νότα στο χωριό αυτό. Οι 100 μόνιμοι κάτοικοι με την φιλοξενία τους και τις δραστηριότητες τους ζωντανεύουν τα στενά καλντερίμια ανάμεσα στα αρχοντόσπιτα. 

 

  Η άγρια ομορφιά της ορεινής φύσης με τις καταπράσινες βουνοπλαγιές, την πυκνή βλάστηση και τα ποτάμια στα Ζαγοροχώρια συντέλεσε στην δημιουργία μανιταρότοπων. Γι’ αυτό εδώ και 10 χρόνια οι μανιταρόφιλοι Ηπείρου και Ελλάδος με την βοήθεια όλων μας διοργανώνουν αυτή την όμορφη γιορτή  στα Άνω Πεδινά που μπορεί ο καθένας μας να μάθει για τα μανιτάρια, να  τα γευτεί και να διασκεδάσει!!! Μεγάλη μας χαρά να μοιραστούμε αυτές τις στιγμές μαζί σας!!! Σας περιμένουμε!!!

Οι αποστάσεις: Τα Άνω Πεδινά απέχουν 35 χλμ. από τα Ιωάννινα, απ’τη Θεσσαλονίκη 260χλμ. μέσω Εγνατίας Οδού φτάνοντας στα Ιωάννινα,και από την Αθήνα μπορείτε να έρθετε μέχρι τα Ιωάννινα μέσω Πάτρας που είναι 448χλμ. μέσω Ε.Ο. Κορίνθου Πατρών κάνοντας περίπου 5 ώρες.